Kontaktujte nás +420 730 157 063 - rozumacit@pestouni-rac.cz

Blog

  • OSPOD a doprovázející organizace v životě pěstounské rodiny. | Blog

    19. 4. 2021

    Rozhodli jste se stát se pěstounem a vydat se tak na dlouhou cestu plnou odborných příprav, návštěv, setkání, rozhovorů a sběru informací. Než váš vlak dojede do cílové stanice a vy budete moci konečně v náručí sevřít vysněné dítko, setkáte se pravděpodobně s terminologií pro vás dosud neznámou. Orgán sociálně právní ochrany dětí (dále jen OSPOD) bude nejspíš prvním místem, kam se svým záměrem nabídnout milující domov opuštěnému dítěti zamíříte. Brzy se také dozvíte, že budete potřebovat „doprovázet“ a dostanete na výběr z dostupných doprovázejících organizací ve svém okolí. Je nasnadě, že vyznat se ve všech vašich právech a povinnostech pěstouna není žádný med.

  • 5 nejčastějších mýtů o pěstounské péči | Blog

    7. 4. 2021

    V problematice náhradní rodinné péče se pohybuji již několik let a takřka kdykoli o své práci zabřednu hovor s někým cizím, nestačím se divit. Vlastně ne. Nepřekvapují mě zkreslené představy laiků o pěstounské péči, která je v naší společnosti stále opředená spoustou předsudků. Mediálně propírané kauzy hold vždycky zastíní to lepší, povedenější a příkladné, o čem se už tolik nemluví. Pojďme se spolu podívat na nejčastější mýty ohledně pěstounské péče v České republice a poodhalit tak roušku tomu, jak se věci doopravdy mají....


Pomáháme s rozumem

Pomáháme s rozumem, 
nasloucháme s citem


Chcete nás podpořit?

Více informací

Kde působíme

Kde působíme

ikona-terc.png

Praha

Jste z hlavního města Prahy a hledáte doprovodnou organizaci?

Kontaktujte nás

ikona-terc.png

Plzeň

Jste z Plzně či Plzeňského kraje a hledáte doprovodnou organizaci?

Kontaktujte nás

ikona-terc.png

Střední čechy

Jste ze Středočeského kraje a hledáte doprovodnou organizaci?

Kontaktujte nás

Novinky

  • Aktuálně ke vzdělávání pěstounů

    Kvůli přetrvávající pandemické situaci musíme zrušit všechny prezenčních akce naplánované na měsíc duben. Mrzí nás, že se opět nepotkáme osobně. Se situací jsme ale tak trochu počítali a připravili pro vás další on-line setkání. Ve čtvrtek 29. 4. 2021 v čase od 15 do 17 hodin proběhne on-line seminář na téma POZNEJ MĚ A PORAĎ MI aneb jak zjistit více o osobnosti dítěte a rozvíjet ji. Povídat si s vámi bude psycholožka paní Mgr. Eva Urbanová.

  • Máme volné kapacity

    Hledáte doprovázející organizaci? Dobrá zpráva pro všechny nové pěstouny i ty, kteří jsou už zaběhlými mazáky. Máme volná místa pro pěstounské rodiny z Prahy, Středočeského či Plzeňského kraje. Ozvěte se nám! Sladíme vzájemná očekávání a do práce se vrhneme bez zbytečných okolků. Záleží nám na tom, aby se pěstounům dostávalo včasné komplexní podpory, a děti tak mohly vyrůstat v bezpečném a harmonickém prostředí.

    Těšíme se na Vás!

Archív